Мрежа

Китайците с повече възможности за използване на здравните си осигуровки на различни места в страната

0 108

Китайските граждани, на които им се налага да преминат лечение на места, където не са регистрирани здравните им осигуровки, вече могат по-лесно да получат обратно заплатените за това средства, предаде Радио „Китай“.

От 2016 г. досега са били обработени общо 3,16 милиона документи за възстановяване на разходите за лечение от една провинция в друга, като от тази дата пациентите имат право да използват здравноосигурителните си карти в определени болници, съобщиха от Националната здравноосигурителна служба.

Мерките са насочени към създаването на по-големи удобства за т.нар. работници-мигранти и възрастните, които се местят, за да живеят с децата си.

Броят на здравните разноски, чието заплащане става с карта на място, е нараснал значително. През 2018 г. те са били 1,32 милиона или шест пъти повече от 2017 г., сочат данните на здравноосигурителната служба. От февруари до август тази година броят им е бил 1,48 милиона.

До края на август пък общо 21 824 болници в цялата страна са предоставяли възможност за разплащане на място с карта за хора от други провинции.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 55 + = 57