Мрежа

Кейт с традиционна курта в първия ден от визитата в Пакистан (Снимки)

750

Днес е първият ден от кралската визита на херцозите на Кеймбридж -Уилям и Кейт, в Пакистан. Те пристигнаха в страната в понеделник вечерта и ги очакват четири доста натоварени дни, преди да отлетят обратно, пише „Мирър“.

Първият ден от техния тур започна с посещение на училище, в което се обучават деца по програмата „Учи за Пакистан“. Момичетата, които се обучават по програмата, вече са над 5.5 милиона. Учениците са разделени в класове – от предучилищна възраст до 6 клас. 

Херцогинята Катрин впечатли присъстващите с тоалета си. Тя бе облякла традиционна синя курта – дълга туника, която жените в Пакистан носят, съчетана с шал в същия цвят.

След това кралската двойка се отправи в подножието на Хималаите, за да се срещне с други ученици в още три училища.

Те ще се срещнат и с президента на Пакистан Ариф Алви, както и с премиера Имран Хан, който е учил във Великобритания и е близък приятел на покойната принцеса Даяна.

През май 1997 г. Даяна посети болница за рак в Лахор като гост на господин Хан и тогавашната му съпруга Джемима Голдсмит. Пътуването й се осъществи само три месеца преди да загине трагично.

Уилям и Кейт ще имат възможността да се срещнат на прием с известни бизнесмени, творци, пакистански музиканти и актьори, също и членове на правителството.

Тази вечер се очаква Уилям и Кейт да присъстват на официално събитие.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.