Мрежа

Изгорено дете бере душа в Пирогов заради безхаберие

Момиче на 12 години е в болницата заради райския газ

0 1 178

Отново тежък случай на пострадало дете заради игра с райски газ. Въпреки обявените мерки отстрана на държавата – забрани за продажби, проверки, указания до търговците и други, отново се случи инцидент с малолетно дете след употребата му.

Момиче на 12 години е прието в Пирогов със сериозно увеждане на лявата ръка, след като е с увредена ръка от употреба и игра с опасния райски газ. Тя разказала, че била на парти с приятели, където решили да пълнят балони с райски газ. Сдобили се с бутилка от него и започнали начинанието.

Така тя е получила уврежданията, които са нещо между измръзване или изгаряне, ръката й е покрита с мехури. При тяхното премахване се образуват рани, които могат да бъдат доста дълбоки и болезнени.

 

Според лекарите състоянието на детето е можело да бъде много по-тежко от сегашното и играта е можела да завърши дори фатално. Те допълват, че при контакт на лицето с райски газ може да доведе до много сериозни последици, като ослепяване, проблем с дихателните пътища, лигавици и други.

Те информират, че често се сблъскват с пострадали деца от тази мода с райския газ, който дори вдишват, за да го използват за опияняване и апелират родителите да разговарят с децата за опасностите.

 

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 40 = 45