Мрежа

Изборните книжа от вота в София отново ще се събират само в „Арена Армеец“

0 1

Въпреки решението на ЦИК за три места за събиране на изборните книжа в столицата, и тази година бюлетините от вота в София ще се събират единствено в зала „Арена Армеец“. Това обявиха от Общинската избирателна комисия в столицата, предаде БНТ.

За съжаление „Арена Армеец“ е единственото място, където могат да бъдат обособени трети пункта за приемане на изборните книжа и материали, отбеляза Полина Витанова, председател на ОИК-София.

Оттам призоваха членовете на Секционни избирателни комисии да се включат в обученията за провеждане на изборите, тъй като вотът в София ще е най-сложен: на места избиратели ще гласуват с четири бюлетини, а СИК-овете ще трябва да попълват изборни протоколи от по 18 страници.

Протоколите са много по обем, различни по обем и без да бъде обучен човек и да му бъде показано точно къде са слабите места, къде би могло да се получи несработила контрола, не биха могли членовете на ЦИК необучени в изборния ден да се ориентират правилно и да дойдат с вярно попълнени протоколи, посочи Жана Иванова, секретар на ОИК-София.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 38 = 42