Мрежа

Иракската държавна телевизия съобщи за американски въздушен удар, САЩ отричат

0 108

САЩ са нанесли въздушен удар по иракски милиции снощи северно от Багдад, съобщи иракската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Тя не уточни кои са милициите и не дава повече подробности, предава БТА.

Шестима души са загинали, а трима са тежко ранени при въздушен удар по иракските Сили за народна мобилизация, организация шапка на подкрепяни от Иран шиитски милиции, в района на лагера Таджи северно от Багдад, заяви снощи пред Ройтерс източник от иракската армия.

Кортеж на шиитското опълчение „Сили за народна мобилизация“ е бил подложен на въздушен удар днес в предградие на Багдад, съобщи телевизионният канал „Скай нюз-Арабия“, цитиран от ТАСС.

По данни на канала превозните средства – в които са се намирали представители на командването на милициите, е бил атакуван от въздуха в района на Ет Таджи, северно от иракската столица.

За въздушен удар тази сутрин по автомобили в района на Таджи, в които се предполага, че са се намирали високопоставени членове на Силите за народна мобилизация, съобщава и новинарският портал „Ас Сумария“, като се позовава на източник от сферата на сигурността, предаде ДПА.

„Ас Сумария“ съобщава, че ударът е нанесен от въоръжените сили на С АЩ,а целта му бил един от командирите на опълчението, посочва ТАСС. По информация на „Ас Сумария“ при удара са загинали шест души, а трима са ранени.

Оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава“ заяви днес, че не е нанасяла никакви въздушни удари в района на лагера Таджи северно от Багдад, предаде Ройтерс.

„Коалицията не е нанасяла никакви въздушни удари около лагера Таджи (северно от Багдад) през последните дни“, посочи в Туитър говорител.

По-рано днес иракските „Сили за народна мобилизация“, организация шапка на паравоенни групировки, заяви, че при въздушни удари в района на лагера Таджи са убити шестима души, а трима са тежко ранени.

Иракската държавна телевизия съобщи, че те са били американски въздушни удари.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 1 + 9 =