Мрежа

Хуан Гуайдо иска лидерите на Г-7 да обсъдят кризата във Венецуела

0 322

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо е изпратил писмо до лидерите на държавите от Г-7, в което ги призовава да обсъдят в Биариц кризата в неговата страна. Това предаде Франс прес, като цитира съобщение на венецуелския парламент, контролиран от опозицията срещу Николас Мадуро.

В писмото Хуан Гуайдо моли Г-7 да „координират общи действия, за да бъдат наложени санкции срещу всички, които нарушават човешките права и за да бъде сложен край на страданията на венецуелския народ“. Това гласи съобщение на комисията по външните работи в парламента, контролиран от опозицията, предава БТА.

Гуайдо нарича Мадуро узурпатор заради фалшифицираните според него президентски избори през 2018 г. Президентът социалист е подкрепян от Русия, Китай и Куба, напомня АФП.

Политическата криза, в която затъна Венецуела, е съпътствана от рецесия – според ООН един на четирима венецуелци се нуждае от спешна хуманитарна помощ, а инфлацията тази година може да достигне 1 милион процента, сочат данни на Международния валутен фонд.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 7 + 2 =