Мрежа

ЕП предварително одобри всички кандидати за еврокомисари

0 108

ЕП предварително одобри всички кандидати за еврокомисари.

Кандитатът на Унгария за еврокомисар Оливер Вархели също получава необходимата предварителна подкрепа от Европейския парламент. Това съобщи пресслужбата на институцията.

Миналата седмица Вархели положи устен изпит пред евродепутатите, но те останаха недоволни и решиха да му зададат допълнителни писмени въпроси. До днес по обед Вархели трябваше да отговори, като съществуваше възможността да бъде подложен на второ изслушване утре, предаде БТА.

Тази вечер ЕП е решил, че отговорите са достатъчни. С това решение повече няма пречки целият състав на Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен да бъде подложен на гласуване от евродепутатите на 27 ноември, за да встъпи в длъжност от 1 декември.

По-рано днес говорител на ЕК съобщи, че все още няма отговор от Лондон по откритата наказателна процедура за неспазване на задължението по договора за ЕС да предложи британски комисар. Според неофициални правни оценки новата комисия ще може да започне работа дори и без представител на Великобритания.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 5 = 6