Мрежа

Елвира Георгиева: Пенсията ми ще е голяма

Успяла е да запази младостта си

0 964

При все, че отдавна не се е качвала на сцената, едва ли някой е забравил Елвира Георгиева.

Тя създаде големи хитове, преди да се отдръпне от музикалната си кариера. Днес времето на естрадната звезда, която е родена в Смолян, минава основно в домакинстване в семейния им палат, медитация и четене на книги за духовно усъвършенстване.

При все, че наскоро удари 60 години, изглежда все така млада и е наистина жалко, че няма желание за редовни изяви на сцената. Тя е от малцината, които могат да се похвалят с подарък по повод празника от бившия й съпруг и новата му жена. Споделя, че й подарили за юбилея красиви златни обеци.

Не иска да се връща назад и да споделя за нещата, за които съжалява. Категорична е обаче, че в много от случаите би постъпила по различен начин, ако можеше да връща времето назад. Напоследък все по-често й се случва да се укорява за наивността и добрината, която проявява. Старае се да сведе до минимум ситуациите, в които може да бъде манипулирана.

Поддържа формата си внимавайки с какво се храни, а през лятото всеки ден плувала по половин час в басейна в двора на къщата им. Няма намерения да се подмладява с хирургически интервенции. Не я интересува и дали хората я харесват, за нея е важно самата тя да се приема такава, каквато е.

Не е обидена, че не получи парична награда, каквато бе дадена на голяма част от колегите й, участвали в „Златният Орфей“ и допълва, че няма нужда от тези пари.
Посочва, че се надява на достойна пенсия, когато се пенсионира, защото се осигурява на максимална сума. Няма намерение да прави бенефисен концерт, тъй като е наясно с трудностите по организацията му. Посочва обаче, че на 18 октомври ще излезе отново на сцената на зала 1 в НДК.

Не крие, че се притеснява и на импресариото Евгени Боянов, когото определя като много харизматичен човек, му било доста трудно да я убеди.
В началото изпадала в депресивни състояния, след като слязла от сцена. След като се омъжила за втория си съпруг Ники обаче, животът й тръгнал в друга посока.

Споделя, че постоянно репетира песните, които ще изпълни, но не спира да се притеснява. Наясно е, че славата е хубаво нещо, но носи своята тежест.
През годините не са липсвали стресови ситуации и гафове на сцената, но твърди, че професионализмът винаги помага те да бъдат овладени.

На един от концертите, Георги Христов я бутнал да излезе на сцената и стигнала до микрофона, подскачайки. Твърди, че ако не бил той, със сигурност щяла да падне.

И тя е ставала жертва на цензурата по време на соца – върнали й песен, защото била изпята много дрезгаво.
Голям проблем й създала и песента „Няма пътища назад“ – когато я изпълнила на „Мелодия на годината“, музиковедка заключила, че песента мирише на скара и бира. Въпреки това обаче на публиката й харесала и дори я класирали на първо място. На другия ден хората от цяла България я знаели. Така тази песен станала втората й хитова след „Коминочистачът“.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 1