Мрежа

До 2 седмици ясни резултатите от проверката в дома на смъртта в Горско Косово

0 108

До две седмици ще бъдат ясни резултатите от междуведомствената проверка в Дома за хора с деменция в сухиндолското село Горско Косово, съобщи пред журналисти окръжният прокурор Христо Христов, предаде БТА.

Двама прокурори от Окръжната прокуратура във Велико Търново, съвместно с ОД на МВР, служители от АСП, РЗИ и представители община Сухиндол са направили междуведомствена проверка днес, която е приключила с издаването на констативни протоколи.

Всяка една от институциите ще изпрати документите до Окръжната прокуратура във Велико Търново. Отделно, Окръжната прокуратура ще продължи работата по изясняване на причините за смъртта на 24 души от началото на 2019 година, настанени в дома.

Данните за смъртните случаи бяха изнесени в началото на годината от пресцентъра на Омбудсмана Дияна Ковачева, на базата на които прокуратурата във Велико Търново се самосезира, припомни Христов, и уточни, че досега в прокуратурата подобни сигнали през годините не са постъпвали.

Проверките се осъществяват както по отношение на административния надзор за закононарушения, така и за действия, които представляват престъпления, по които ще се образува наказателно производство.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 7