Мрежа

Ченгета удариха втори път ломчанин за контрабанда на тютюн

0 0

Специализирана полицейска операция по противодействие на незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол е проведена вчера в Лом. В акцията са участвали служители на РУ Лом и криминалисти от ОДМВР Монтана.

В хода на акцията са проверени 2 частни имота и едно МПС. Намерени и иззети са 106 кг нарязан тютюн и тютюн на цели и начупени парчета, за който не е представен документ за платен акциз.

6 полиетиленови чувала, съдържащи 65 кг насипен нарязан тютюн, са иззети от избено помещение на къща, собственост на 49-годишен криминално проявения и осъждан жител на крайдунавския град. Същият е залавян вече от полицаите със 168 килограма в 18 чувала нелегален тютюн през април т.г.

По време на провеждани процесуално-следствени действия 28-годишният син на собственика, живеещ на същия адрес, направил опит да се оттегли с лек автомобил „Фолксваген голф“ с монтанска регистрация. Автомобилът е спрян от полицейските служители. При извършената проверка в багажния му отсек са намерени 4 полиетиленови чували, съдържащи 40,6 кг насипен нарязан тютюн, без поставен български акцизен бандерол.

По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Лом.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 4 + 2 =