Мрежа

Бурите „Елза“ и „Фабиен“ убиха деветима в Европа

0 0

Бурите „Елза“ и „Фабиен“ причиниха смъртта на девет души в Испания, Португалия и Франция, докато регионът се подготвя за по-силни ветрове и проливни дъждове. Това британският вестник The Guardian

Реките преляха, скъсаха се електропроводи, изкорениха се дървета и се прекъснаха железопътния и въздушен транспорт през региона. Повече от 118 000 домакинства останаха без ток.

Двама души са загинали в Португалия, а седем намериха смъртта си в Испания, най-тежко засегнатата държава, след като последно рибар е бил отнесен от скали в морето в Каталуния. Местната власт заяви, че трима полицаи и още един рибар е трябвало да бъдат спасени, след като се опитват да спасят човека в курортния град Сант Фелиу де Гуиксолс, на 100 км североизточно от Барселона.

Смъртните случаи в Испания включват жена от Южна Корея, убита от отломки, паднали от сграда в Мадрид, и холандец, който се удави с уиндсърф в бурното време край бреговете на Андалусия.

Докато отслабената буря „Елза“ се движеше над Великобритания в събота, бурята „Фабиен“ бързо се придвижи с ветрове от 170 км / ч до Галиция в северозападна Испания, и доведе до отмяната на 14 полета.

Осем хиляди домакинства в Галиция останаха без ток поради щети, причинени на електропроводите от вятъра, казаха местни представители, пише „Фокус“.

Осем градски парка в Мадрид бяха затворени в събота заради силните ветрове. Испанските власти обаче заявиха в неделя, че „Фабиен“ се отдалечава бързо.

Парковете и гробищата бяха затворени и в Бордо, в югозападна Франция, докато циркът Arlette Gruss, който беше поставил шапитото си на главния площад на града, отмени три спектакъла. В югозападна Франция силните ветрове оставиха без електричество 110 000 домакинства, заявиха в неделя.

Френската железопътна мрежа SNCF отмени влаковете между Бордо, Тулуза и Андай на югозапад поради вероятността ветровете да съборят дървета върху линията.

Служители на френския средиземноморски остров Корсика затвориха всички летища на острова заради наближаващата буря. Фериботните услуги до континенталната част също бяха прекратени.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 1