Мрежа

Борис Джонсън призовава Германия и Франция да направят компромис за Брекзит

0 215

Британският министър-председател Борис Джонсън призова днес Германия и Франция да направят компромис за Брекзит, като предупреди, че Великобритания ще е готова да напусне Европейския съюз без сделка на 31 октомври, ако е необходимо, предаде Ройтерс.

„Ние ще сме готови да излезем на 31 октомври – със или без сделка“, заяви Джонсън пред репортери.

„Разбира се, нашите приятели и партньори оттатък Ламанша показват леко нежелание да променят своята позиция – чудесно, аз съм уверен, че те ще го направят“, каза той, цитиран от БТА.

Попитан какво може да постигне неговото посещение по-късно тази седмица в Берлин и Париж, Джонсън отговори: „Надявам се, че ще направят компромис – те видяха, че британският парламент три пъти отхвърли споразумението за напускане, предпазният механизъм просто не работи, той не е демократичен. Надявам се, че те ще сметнат за подходящо да направят компромис.“

„Аз искам сделка, ние сме готови да работим с нашите приятели и партньори, за да постигнем сделка, но ако искаш добра сделка за Великобритания, трябва същевременно да се подготвяш за излизане без такава“, каза той.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 26 + = 35