Мрежа

Български деца участват в кръг от Световната купа за ученици в Хага (Снимки)

0 1

Българският отбор започна участието си в кръг от Световната купа за ученици в Хага, която се провежда в периода 21 – 26 юли 2019 г., съобщиха от Министерство на външните работи.

В конкуренция със стотици ученици от над 50 държави от всички континенти, българчетата ще вземат участие в различни състезания в областта на историята, технологиите, литературата, дебатите, социалните науки и изкуствата.

България се представлява от ученици от Международно училище „Свети Георги“, Американски колеж в София, Американо-английска академия, Англо-американско училище в София, Британско училище – София, Първа частна професионална гимназия по дигитални науки – „СофтУни Светлина“ и Частно училище „Светлина“.

Световната купа за ученици е глобална благотворителна инициатива за насърчаване развитието на академични и социални умения на деца от общи и частни училища от цял свят. Целта на състезанията е да насърчи всеки ученик желанието за нови познания в различни сфери на науката, увереност в собствените умения, както и чувство за принадлежност в условията на все по-глобализиращият се свят.

Временно управляващият Посолството на България в кралство Нидерландия Румяна Камберска пожела много успехи в представянето на българския отбор.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.