Мрежа

Биолог: Може да седнете пред телевизора с чиния насекоми и сода. Приличат на чипс

0 0

В дома си в провинциална Коста Рика биологът Федерико Паниагуа сяда заедно със семейството си около масата, за да похапне няколко вида насекоми, които отглежда във фермата си и чийто вкус сравнява с този на картофен чипс, предаде Ройтерс.

Паниагуа, директор на Музея за насекоми към университета на Коста Рика решава да замени животинските протеини в менюто си с щурци, мравки, хлебарки, бръмбари преди три години. Желанието му е да окуражи и други да сторят същото, предава БТА.

„Насекомите са вкусни. Можете да седнете пред телевизора и да гледате сапунен сериал или футболен мач с чиния, пълна с насекоми и чаша сода. Съчетават се добре. Вкусът им е като картофен чипс“, казва биологът, чиято ферма се намира в Сарчи на около 50 километра от столицата Сан Хосе.

Организацията по прехрана и земеделие на ООН (FAO) отчита, че насекомите отделят по-малко парникови газове и амоняк в сравнение с добитъка, изискват по-малко земя и вода, както и че съществуват над 1900 вида ядливи буболечки. В Азия и Африка насекомите са считани за деликатеси, изобилстващи от витамини, минерали и енергия.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 2