Мрежа

Белгия: Трябва да се храним и да летим по-малко

0 108

Белгийците трябва да се хранят и да летят по-малко, да се откажат от част от автомобилите си и да направят изолация на домовете си.

Това са част от мерките, които следва да се предприемат, за да може страната да изпълни поетите обещания за опазването на околната среда, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Според изчисленията Белгия е необходимо да съкрати със 7,6 на сто киселинното замърсяване всяка година в продължение на десетилетие. За да постигне тази цел, страната може да предприеме пет стъпки.Първата стъпка е всеки гражданин да се лишава от една пържола на седмица. Втората е да се изключи нощното осветление на автомагистралите.

Третата стъпка предвижда премахването на около един милион автомобила, а четвъртата – отмяната на около 700 хиляди вътрешни полета до летища в ЕС. Последната, пета стъпка налага на около един милион жилища да бъде поставена топлоизолация.

Ако Белгия изпълни тези цели, ще може да осигури своя принос за ограничаване на повишаването на температурата на въздуха до 1,5 градуса по Целзий. Според цитирания университетски преподавател Дамиан Ернст, всичко това е „напълно невъзможно“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 1