Мрежа

Ангелкова в Албена: Насърчаваме курортите да са средища за разнообразни видове туризъм през цялата година

0 0

За 50 години курортът „Албена“ се превърна в един от символите на българския туризъм, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на тържеството за отбелязване на юбилея на комплекса.

„Албена“ не е само символ на природа, хармония, спокойствие и качество, това е и един от символите на българския туризъм“, посочи министърът, цитиран от БТА.

Тя допълни, че Албена е място, което съчетава отлични условия за развитие на туризъм целогодишно. Министърът обеща следващият Национален борд по туризъм, както и други международни форуми, свързани с туризма, да се организират в откритата в комплекса нова многофункционална зала „Перуника хол“.

Ангелкова и членове на ръководството на „Албена“ АД поставиха капсула на времето с послание към бъдещите поколения в специален постамент. Капсулата съдържа част от финия пясък от плажната ивица в курорта, мед и минерална вода, произведени в региона, юбилейни значки, флашка със снимки, разкриващи историята на курорта, и вестник със спомен на хора, работили в Албена. Капсулата ще бъде отворена след 50 години.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 23 = 31