Мрежа

Андрей Ковачев на визита в Република Корея

0 322

Лидерът на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев е на визита в Сеул.

Той бе приет в парламента на Република Корея от Чунг Донг-юнг, председател на междупарламентарния съвет на ЕС и Република Корея. Като бивш министър на съединението той е бил в контакт със севернокорейските лидери баща и син Ким Чен Ир и Ким Чен Ун.

„Разговаряхме за отношението между двете Кореи, за повишаването на денуклеаризацията и сигурността на Корейския полуостров. Донг-юнг изрази радостта си от положителните резултати от прилагането на споразумението за свободна търговия, благодарение на което стокообменът между ЕС и Република Корея значително е нараснал“, разказа Ковачев.

„През втория ден от работното ми посещение в Република Корея посетих централата на технологичния и иновационен гигант „Хюндай“ в гр. Сеул. Основана през 1967 г., фирмата, един от световните производители на автомобили, наема над 75 000 души в целия свят, а за 2017 г. приходите й се равняват на 5.9% от БВП на Южна Корея.

Впечатляващи са икономическите показатели, до които води развитието и инвестициите в иновационните решения. Пред вицепрезидента Сук Хюн Ка на „Хюндай“ за Европа изразих надеждата, че присъствието на фирмата у нас ще се задълбочи не само в пазарен план, но и като възможност за производство и развитие“, заяви още Ковачев.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 74 − = 73