Мрежа

Алигатор в японски зоопарк погълнал повече от 300 монети, хвърляни от туристи, за 54 години

0 322

Аутопсия установи, че алигатор в японския зоопарк близо до Нагоя е погълнал около 330 монети, хвърляни от туристите в езерото му от 1965г. до смъртта му това лято, съобщи Спутник, цитиран от Канал 3.

Смята се, че алигаторът, който е бил в зоопарка от 1965 г. и е починал на 54-годишна възраст, е изял монетите през годините. Посетителите обикновено хвърлят монети в алигаторското езерце за късмет. Аутопсия разкри, че алигаторът не е имал някакъв вид органна недостатъчност в резултат на погълнатите монети.

Според Japan Times, алигаторът е бил видим само през стъклен екран през първите 20 години от живота си в зоопарка. От 1989 г. обаче посетителите са могли да наблюдават алигатора без бариера.

Влечугото може да е погълнало монетите заедно с камъчета, тъй като алигаторите обикновено гълтат камъчета, вероятно за да помогнат при храносмилането.

Според музея на палеонтологията на Калифорнийския университет много животни, включително птици и влечуги, поглъщат малки камъни, които се наричат гастролити, въпреки че тяхната функция не е напълно изследвана.

„Дълго време учените предполагат, че плуващите животни поглъщат скали, за да контролират плаваемостта си. Например много крокодили обичат да показват над водата само очите и ноздрите си, за да могат да дебнат по-добре плячката си.

Стомах, пълен със скали, може да им помогне да запазят телата си под водата и да не се виждат. Много тюлени и китове се гмуркат дълбоко в океана, за да се хранят, а гастролитите могат да им помогнат да се гмуркат по-дълбоко “, обясняват от Музея на палеонтологията.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 1 =