Мрежа

Акциите на автомобилните концерни в Европа поскъпват

0 322

Цените на акциите на автопроизводителите в Европа се повишават до 6-месечен връх, след като стана ясно, че търговският секретар на САЩ Уилбър Рос е заявил, че Белият дом може да няма нужда да въвежда мита за вносни автомобили по-късно този месец, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Индексът Stoxx 600 Automobiles & Parts се повишава с 3,1% в понеделник, като е най-добре представящият се в региона. Цените на книжата на всички компании в него скочиха с по над 1%, като тези на френския производител на части Faurecia се повишиха с 5,2% преди обяд в Париж, акциите на PSA Group поскъпват с 4,8%, а тези на Continental и Valeo – с по 4%.

„Администрацията на американския президент Доналд Тръмп вероятно няма да премине към въвеждане на мита върху вносните автомобили по-късно този месец след преведените добри разговори с автопроизводителите в Европейския съюз, Япония и други страни“, посочи Рос. Прогрес в преговорите между САЩ и Китай допълнително повиши оптимизма на инвеститорите, особено чувствителни към митата за автомилния сектор.

Заплахата от американски мита върху вносните коли от ЕС възпираше пазарите отдавна, така че „тези коментари са добре дошло насърчаване във времена, когато изглежда секторът се стабилизира“, отбеляза Майкъл Хюсън, пазарен анализатор в CMC Markets.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 16 − = 8