Мрежа

8000 пяха с Орлин Павлов и влязоха във финала на филма на Ники Илиев “Завръщане” (Обзор)

0 1

– Певецът направи грандиозен плаващ концерт на Гребната база в Пловдив

– Белослава, Графа и Любо Киров показаха, че могат да пазят равновесие

– Диляна Попова и Сашо Кадиев си правиха селфи с публиката

“Готови ли сте да влезете във филма “Завръщане”? Сега ще станете свидетели на финала му.” Това попита един от главните герои – Орлин Павлов, 8000 пловдивчани, дошли на плаващия му концерт в Гребната база.

С Михаела Филева той изпълни песента “Завръщане”, написана от Графа, а операторите на кинопродукцията я заснеха на място.

В последните кадри присъства многохилядната публика. Сред зрителите бяха областният управител Здравко Димитров и други от местната власт. Всички наблюдаваха уникален спектакъл върху понтони, закотвени на дъното на канала с 22 тежести, всяка от по 1,600 т.

Конструкцията е

дело на

специалисти, на

които Кристо

Явашев повери

построяването на

своите плаващи

кейове

Инсталацията върху вода в Пловдив не създаде проблем с равновесието на Орлин Павлов, не затрудни и гост-изпълнителите Белослава, Любо Киров, Влади Ампов-Графа, Бобо и балет “Нова”.

“Звучи нескромно, но смятам, че този концерт ще остане в историята на Пловдив”, каза Орлин Павлов. Той зарадва почитателите си както с познати хитове, така и с парчета от новия си албум, а хората не спряха да снимат. Хората останаха прави няколко часа, тъй като нямаше места, но не си тръгнаха до края на спектакъла.

Някои извадиха късмет да си направят селфи и с изпълнителите на главните роли в “Завръщане”. Край плаващата сцена беше целият му екип. Красивата Диляна Павлова събра мъжките погледи, като се появи с къси дънкови панталонки. Александър Кадиев с готовност позираше пред камерите и сам запечата пълните трибуни с телефона си. Режисьорът и сценарист на лентата Ники Илиев трескаво даваше напътствия.

“Още през декември м.г., когато планирахме филма, измислихме какъв ще е финалът му. Орлин трябваше да изпее песен, написана специално за “Завръщане”. Той се обадил на Графа, който имал демо, създадено преди доста време. После Ампов съчини и текста. С плаващата сцена пък се получи оригинален завършек”, обясни Ники Илиев пред екипа на “24 часа”. Продукцията ще бъде показана в киносалоните в цялата страна на 18 октомври, но

премиерата ѝ ще

е три дни по-рано

в Пловдив

Очаквано, тъй като филмът е заснет в града. Идеята за него е на Башар Рахал, а сценарият е написан от Ники Илиев.

Заглавието е “Завръщане”, защото става въпрос за завръщане в пряк и буквален смисъл. Трима мъже (ролите им се изпълняват от Бойко Кръстанов, Александър Кадиев и Орлин Павлов – б.а.) се прибират от чужбина, за да помогнат на четвъртия си приятел да спаси родната си къща. Алекс (Ники Илиев) трябва да убеди брадовчед си Бранимир (Башар Рахал) да се вслуша в завета на дядо им (Стефан Данаилов) и да не събаря семейния дом, за да построи върху руините му модерна бизнес сграда.

Единственият начин е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в спортни състезания. Задачата се оказва изключително трудна, поредица от безумни и смешни случки поставят на изпитания дългогодишната им дружба. Героите от филма се надпреварват в колоездене, бягане и гребане, а

над 500 статисти,

полицаи и

спортисти

се включват при заснемането на тези сцени.

“Налагаше се да затваряме улици и да отцепваме движението. Имаше и комични моменти – закъсахме с Бойко Кръстанов, Сашо Кадиев и Орлин Павлов в лодка на Гребния канал и за малко да се обърнем във водата”, разказва през смях Ники Илиев.

По думите му Пловдив бил избран за снимките заради красотата му и неповторимата атмосфера.

“Искахме да е извън столицата. С Башар веднага решихме, че ще е Пловдив. Градът скоро не е експлоатиран в киното, а и е известен вече в цял свят с домакинството си за европейска столица на културата”, обясни Ники Илиев.

Артистичният квартал “Капана” е естествен декор на голяма част от филма. Присъстват и калдъръмените улички на Стария Пловдив, както и центърът на града.

“Беше забавно и интересно, когато снимаха. Помагахме на екипа с каквото можем. Удоволствие е да наблюдаваш млади и талантливи хора, истински посветени на това, което правят”, обясняват собственици на заведения в “Капана”.

“Завръщане” е многопластова кинотворба – с голям брой главни герои, различни сюжетни линии и любовни истории”, посочва Ники Илиев. Това е четвъртият му филм, за който той се надява да пожъне същия успех, както и предишните.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.