Мрежа

64–та Международна туристическа регата по река Дунав “ Tour International Danubien 2019”

0 0

Шестдесет и четвъртата международна Дунавска регата – ТИД-2019, стартира на 22 юни 2019 г. от Инголщат – Германия и завършва на 04 септември 2019 г. на Делтата в Румъния. Общата дължина на целия маршрут е 2080 км и продължава около два месеца.

Целта на събитието, още от първото издание през 1956, е взаимно разбирателство, приемане на живота и културата на всички страни, през които минава реката, независимо от съществуващи политически, философски или религиозни различия. Насърчава се сприятеляването на народите, както и солидарността сред любителите на водните спортове от крайдунавските държави.

Една от спирките на регатата в българските води на Дунав е село Ветрен, Община Силистра. Там гости се посрещат по традиция с рибена чорба, приготвена от кмета на селото г-жа Иванка Славова, непосредствено до лагера на каякарите. Програмата за гостите включва добруджански песни и танци, в изпълнение на местни състави и самодейци. За да поздравят ентусиастите винаги присъстват и официални лица от местните власти.

Тази година участниците в регатата ще акостират на брега при село Ветрен на 23-ти август, а началният час на забавата е 18:00ч. Заповядайте на рибена чорба във Ветрен и се потопете в атмосферата на пътуващите по Дунав, чуйте техните истории, под звуците на добруджански ритми.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 36 + = 40