Мрежа

Зоран Заев: Няма необходимост от предсрочни избори

0 322

Няма необходимост от предсрочни избори, независимо от неоснователните призиви на опозицията, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за предаването „Детектор“ на телевизия Сител, предаде МИА, цитирана от БТА. 

Според Заев само след изтичането на пълен мандат гражданите ще могат да почувстват ползите от евроатлантическата интеграция.

Няма нужда от предсрочни избори, независимо от неоснователните призиви на опозицията. Заев отбеляза, че след като политиците изпълнят обещанията си към гражданите, може да има избори.

Опозиционният лидер Християн Мицкоски от своя страна заяви, че си дава сметка, че хората са уморени от избори, но посочи, че настоящата ситуация в страната изисква произвеждането на избори. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ каза, че март 2020 г. е добра дата за избори.

Смятам, че веднага след като Европейският съвет реши дали Македония ще започне или не присъединителни преговори с ЕС, което надявам се ще стане, ние може да формираме служебно правителство и след това през март може да имаме предсрочни парламентарни избори, заяви Мицкоски

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 28 + = 31