Мрежа

Зимата идва, скоро ще има сняг в много райони

С наближаването на декември зимата напомня за себе си

0 536

Дежурният синоптик на НИМХ Виктория Клещанова съобщи, че в неделя времето се обръща, като от запад ще се увеличи облачността. През деня облаците ще обхванат цялата страна.

В края на деня се очаква да започнат валежи първо от дъжд, които ще са в Западна България, а по високите части се очаква и снежна покривка.

Вятърът ще е слаб, а в Източна България – до умерен. Той ще донесе и сериозно понижаване на температурите в сравнение с вчерашния ”пролетен ден”.

В София температурите днес остават в рамките на 4 – 9 градуса.

От АПИ предупреждават шофьорите да тръгват на път само с подготвени за зимни условия автомобили – снабдени с подходящи гуми, достатъчно гориво и изправни отоплителни и осветителни инсталации.

За сняг и поледици е обявен жълт код в Западна България, като са обхванати 9 области.

На надморска височина от 1200 метра се очаква температура около 9-та, а на 2000 метра – минус 4.

В Източна България и по Черноморието се очаква променлива облачност, като температурите ще са около 8 – 10 градуса, а водата е относително топла 14 – 15 градуса, а вълнението ще е в рамките на нормалното 2 – 3 бала.

Все пак синоптиците заявяват, че за момента няма нищо притеснително във времето и всичко е в рамките на нормалното за сезона, за разлика от снежната буря в Ню Йорк, която донесе близо 2 метра сняг и блокира щата.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 22 − = 20