Мрежа

Животът на спецпрокурор виси на косъм

Зловещата пратка е доставена в дома му

0 1 178

Прокурор от специализираната прокуратура е получил зловещо предупреждение в дома си. Там е дошла пратка, която еднозначно говори за заплаха за живота му. „Мафиотското съобщение“ представлявало кутия, съдържаща черна траурна лентичка, както и други притеснителни неща – изписани с изрезки от вестници думи „кръв“ и „информиран“. Също така вътре имало и името на чужда държава, която към момента не се споменава и име на столична болница. Освен това в колета имало и поставен патрон 9х19 мм.

Получателят на пратката е жената на магистрата, като двамата живеели заедно в жилище под наем в столицата.

Ангел Кънев е спецпрокурорът, който е станал обект на заплаха, като тя е предизвикала сериозни опасения за живота му. Назначена му е денонощна охрана. Той е работил в специализираната прокуратура, която бе замесена в доста гръмки дела и бе закрита с изменение в закона за съдебната власт.

Откритият патрон в кутията е бил на въоръжение в органите на МВР преди време, което кара разследващите да предполагат, че засегнат от работата на магистрата е именно бивш служител на ведомството, а не знаково име от ъндърграунда.

Същият тип боеприпаси към момента са излезли от употреба и не се използват от вътрешното министерство.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1