Мрежа

Защо тристаен апартамент в Надежда достигна 400 000 евро?

Експерт даде обяснение на „феномена“

0 2 676

Според експерт в имотната сфера сега е пикът на цените. Той очаква да скоро да има успокояване на пазара и съответно цените да тръгнат леко да се понижават.

Според Пандов комплекс Надежда скоро може да стане софийската версия на Квартала на богатите – Ориндж Каунти.

Локацията на квартала – близостта до метрото и нормалните цени на жилищата го прави сред предпочитаните за огледи и покупка на жилище.

Според експерта най-продаваемите имоти са старите панелни жилища на нормални цени. Той допълва, че има не малко купувачи, които харесват и търсят жилище в по-крайните райони – Надежда, Люлин и Дружба.

Пандов прави важна отметка – много хора смятат, че има квартали, които са по-търсени и предпочитани, а всъщност по-скоро има квартали, които са с по-добър имидж. Това не прави останалите по-малко търсени и продаваеми.

Според него цените на имотите масово за завишени в момента, като имотите на реални цени и в нормален квартал се продават много бързо.

Той споделя куриозен случай, на който се е натъкнал – тристаен панелен апартамент обявен на цена от 400 000 евро, а според него реалната му цена е около 1/3 от исканото.

Допълва, че разбиращите от имоти не говорят за цена на квадратен метър, защото при новото строителство в обявената квадратура влизат и общите части, а в старото строителство е „чиста“.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 35 = 37