Яхния от булгур, просо и червена леща

https://mreja.bg/skandali/yahniya-ot-bulgur-proso-i-chervena-leshta/61747 Mreja.bg
Яхния от булгур, просо и червена леща


Подходяща за коледните пости

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Във времето на постите тя е за предпочитане, защото ни засища за по-дълго време. Съотношението на отделните основни компоненти можете да си определите вие в зависимост от вашите предпочитания”, пише ни Маргарита Димитрова. 

ПРОДУКТИ

250 г микс от булгур, просо и червена леща

1 с.л. нарязани сушени домати

1 глава кромид лук

1 прясна чушка

1 морков

сол на вкус

4-5 с.л. олио

2 л вода

по 1 щипка червен пипер, млян черен пипер, куркума, чубрица, сух джоджен

шепа нарязан свеж магданоз

1 с.л. брашно, ако е необходимо 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземаме тенджера и в загрятата мазнина запържваме нарязаните на дребно лук, чушка и морков. Посоляваме ги, отстраняваме ги от котлона и към тях добавяме червения пипер и куркумата. Разбъркваме добре.

Връщаме тенджерата на котлона, наливаме посоченото количество вода и след като тя кипне, изсипваме зърнения микс. Добавяме доматите и още сол. Варим яхнията до пълното омекване на продуктите и до желаната гъстота.

Овкусяваме я малко преди да я отстраним от котлона с черния пипер, чубрицата и джоджена. При необходимост я сгъстяваме с 1 с. л. брашно, разтворено в малко вода.

Сервираме я, като я поръсваме с нарязан магданоз или пък го слагаме предварително в цялата яхния. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.