Мрежа

Вучич: На Балканите става страшно!

Страната му остава без ток

0 1 285

Сръбският президент Александър Вучич направи апокалиптична прогноза за Балканите.

Той алармира, че от ноември страната му остава без руски нефт. В този ред на мисли той отбеляза, че за Белград зимата със сигурност ще е изключително тежка. Поради тази причина прави всичко по силите си, за да осигури нужното, но всеки ден бива изправен пред редица нови проблеми.

Това отбелязва ИА Фокус, цитирайки информация на РТС („Радио и телевизия Сърбия“).
Поради факта, че държавната петролна компания не разполага с достатъчно мазут, трябва да внесат. Поради тази причина внасят 20 хиляди тона, но за цялата зима ще им е нужно шесткратно по-голямо количество, посочва той.

Проблемът с мазута е, че няма никъде и трябва да се внася от Румъния с шлепове.
Едва ли има човек, който да не иска домът му да е топъл през зимата. У дома почти никой не иска да носи пуловер. В същото време обаче никой не си задава въпроса как ще заредят достатъчно газ, за да осигурят 2.7 куб. м. дневно, нужни само за газовите централи в Панчево, Нови Сад и Зренянин.

Вучич припомни, че от 1 ноември влиза в сила забраната за внос на руски петрол, съгласно действащите в момента санкции. Той не скри и притеснението си от факта какви санкции ще бъдат наложени на Русия дотогава.

В заключение сръбският президент посочва, че в региона със сигурност няма да има ток. Единствено в България ще има и то заради атомната електроцентрала.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 48 = 51