Мрежа

Воден ад в Солун

Улиците са превърнати в пълноводни реки

0 1 178

Поройните дъждове, в съчетание с гръмотевични бури застигнаха и някои части от южната ни съседка Гърция.

Сайтът Метео Балканс пусна потресаващи снимки от Солун, който буквално е под вода. Улиците на града са се превърнали в пълноводни реки и съвсем спокойно биха могли да конкурират Венеция.

По водата се носят автомобили, мебели, кофи за боклук и всичко друго, което водната стихия е успяла да повлече със себе си.
Добрата новина е, че краят на този воден ад е близо, защото прогнозата на синоптиците за утре е, че времето ще започне да се подобрява.

На Халкидики направо обявиха оранжев код за опасно време. Там и през днешния ден гръмотевичните бури продължават да вилнеят с пълна сила. Властите изпратиха съобщения до мобилните телефони на местните хора, в които ги предупреждават за голяма опасност.

Районът на Волос в област Тесалия също е застигнат от опасно време, информира Българското национално радио. Силни дъждове заливат и част от островите в Егейско море. Властите отправиха сериозно предупреждение да не се влиза в морето по време на бурята.
Пътна полиция информира, че движението в наводнените участъци е временно преустановено.

Междувременно стана ясно, че в наводнените села в Карловско днес е влязла тежка техника, която да отстрани част от нанесените от водната стихия поражения.
Източник: standartnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 56 − = 55