Мрежа

Внимание! Затварят за движение АМ „Тракия“

Съществува голям риск пожарът да слезе до пътя

0 1 071

Заради бушуващия пожар АМ „Тракия“ ще бъде затворена за движение.

Директорът на ОДПБЗН-Хасково комисар Николай Вълчев уточни в ефира на Би Ти Ви, че съществува голям риск огънят да слезе до магистралата и поради тази причина предприемат превантивни мерки.

Към момента активните огнища, които горят на територията на областта са две и все още не са овладени от огнеборците.
Единият от пожарите е до ЖП линията, която минава покрай Любимец и се простира на територията на общините Харманли и Свиленград.
Вторият пожар вилнее край Йерусалимово.

Припомняме, че заради разразили се общо седем големи пожара, както и редица малки, три общини в област Хасково – Свиленград, Любимец и Харманли обявиха бедствено положение.

Добрата новина е, че до момента няма пострадали хора в резултат на бушуващите огнени стихии. Лошата обаче е, че нито една от тях не е локализирана. На помощ са се притекли и противопожарни екипи от други региони.

Ситуацията ще се усложни още повече предвид очакванията на синоптиците за доста ветровит и горещ ден. Комисар Вълчев допълни, че дейността на огнеборците е подпомагана от земеделските стопани с техниката, с която разполагат.

Областният управител на Хасково Минко Ангелов посочи, че към 21 ч. снощи е била повикана техника от „Мини Марица Изток“, която сутринта се е включила към овладяването на огнените стихии. За момента няма засегнати имоти, нито пък съществува опасност за населението.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 99 − = 96