Мрежа

Внимание! Плажуването по родното Черноморие може да ви излезе златно!

0 536

Властите започват да глобяват между 1000 и 3000 лева

Оказва се, че плажуването по родното Черноморие може да ви излезе златно.

 

Сериозно напрежение се създаде на един от най-красивите ни северни плажове – Болата заради глобени шофьори.

 

Въпреки че е защитена територия в резерват „Калиакра“, от години на плажа джипове и коли спират непосредствено до морето. В нередки случаи превозните средства спират и в самата вода, за да свалят лодките си от колите.

 

И така буквално са превърнали плажа в паркинг. Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, между 1000 и 3000 лева. Във вторник туристи там се оказаха неприятно изненадани, стигна се и до закани за протест, информира Нова телевизия. 

 

„Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивици. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие. Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого”, смята кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

 

„Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството”, заяви кметът на Българево – Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентни институции.

Източник: https:blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 45 − 37 =