Мрежа

Вижте какво нареди Путин на министъра на отбраната

Главнокомандващия на въоръжените сили на Русия нареди да се коригира армията

0 322

Сергей Шойгу, министър на отбраната Русия докладва на президента Владимир Путин, че мобилизацията е приключила, набрани са необходимите 300 000 войника и не се планират нови такива задачи.
Военният министър информира, че в обявената от президента мобилизация са включени и поне 1 300 членове на изпълнителната власт. Според информацията средната възраст на мобилизираните войници е 35.
От общия брой 300 000 нови военнослужещи вече са прехвърлени над 25% от тях в армията, а останалите продължават обучението си във военните полигони.
Руският президент заяви, че е нужно да се модернизира цялостната система за мобилизиране, защото в момента има пропуски, но те са неизбежни, тъй като тя не действала от много дълго време. Той допълни, че трябва да се използва реалния опит от специалната военна операция, за да се подобрят въоръжените сили на Руската федерация в най-скоро време.
В същото време администрацията на президента е започнала да провеждането на работни срещи свързани с подготовката на предстоящите президентски избори през 24-та година.
По всяка вероятно Владимир Путин ще се кандидатира за нов мандат, на който има право по закон, като от Кремъл се надяват военната операция в Украйна да приключи до тогава.
Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 79 + = 83