Мрежа

Великобритания отсвири Русия за погребението на Елизабет Втора

Американският президент вече е потвърдил присъствието си

0 1 499

Великобритания отсвири Русия, Беларус и Мианмар. Представители на нито една от изброените страни няма да присъстват на държавното погребение на Елизабет Втора.

Както вече стана ясно, то бе насрочено за идния понеделник – 19 септември. Това бе съобщено във вторник от източник от Уайтхол, предава „Мирър“.

Прави впечатление, че Великобритания прави опити да изолира Русия, заедно със западните си съюзници. Същото важи и за нейния съюзник – Беларус. Опитва се да ги отстрани от световната сцена с икономическите санкции и редицата други мерки, които бяха предприети като отговор на руската инвазия в Украйна.

Мианмар и военните му също са обект на санкции от страна на Великобритания. Причината за това е, че Лондон засилва подкрепата си за общността на рохингите в страната от Югоизточна Азия.

На погребението на кралица Елизабет Втора в Лондон на 19 септември ще присъстват близо 500 високопоставени гости от чужбина. Повечето държавни глави са получили вече покани. Става въпрос за страните, с които Острова поддържа дипломатически отношения.

До този момент присъствието си са потвърдили американският държавен глава Джо Байдън и първата дама Джил Байдън. Министър-председателите на Австралия, Нова Зеландия и Канада, също са потвърдили, че ще присъстват на събитието. По всяка вероятност това ще е една от най-големите дипломатически срещи провеждани във Великобритания през последните години.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 56 = 66