Мрежа

Великобритания: 80% от външната ни търговия ще е с двустранни споразумения

0 108

Правителството на Великобритания обяви днес, че до 2022 година иска да обхване 80 процента от външната си търговия с нови търговски споразумения като част от стремежа си да изгради нови отношения със света, след като на 31 януари напусне ЕС, предаде Ройтерс.

„Амбицията ни е до 2022 година да покрием 80 процента от общата външна търговия на Обединеното кралство със споразумения за свободна търговия“, посочва правителството в документ, придружаващ законодателния му дневен ред.

Великобритания вече обяви, че ще преговаря с ЕС, САЩ, Нова Зеландия, Австралия и Япония за сключване на търговски споразумения, съобщава БТА.

Великобритания ще излезе от ЕС до 31 декември 2020 година, след което ще се опита да сключи споразумения за свободна търговия с Брюксел и други страни. Това заяви днес при откриването на сесията на новия парламент кралица Елизабет Втора, цитирана от ТАСС.

Правителството на премиера Борис Джонсън планира да въведе 50-процентово данъчно облекчение за малките търговци на дребно в страната, за да даде тласък на сектора. Освен това се ангажира да направи „фундаментален преглед“ на цялата система в бъдеще, допълва Ройтерс.

Мярката ще обхване магазини и заведения с наемна стойност под 51 000 лири (65 433 долара), което означава, че най-големите магазини няма да бъдат облагодетелствани.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 77 + = 83