Мрежа

Важна информация за столичани: Това са забраните от утре в столицата

0 429

Kметът на Столичната община свика заседание на софийския оперативен щаб във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на КОВИД-19

От пресцентъра на Столична община направиха важно съобщение, свързано с мерките за ограничаване разпространението на коронавируса. 

Директорът на Столичната здравна инспекция д-р Пенчев съобщава, че в последната седмица се наблюдава устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в столицата техният брой е 155 души. От тях 27 са в интензивни отделения. 

Във връзка с това от утре, 10 юли се забраняват посещенията във всички дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечение на закрито.

Допускат се посещения единствено в открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет и задължително спазване на дистанция от 1,5 м.

Групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи също се забраняват. К

Театри, кина, концерти, сценични прояви е възможно да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м. Същото важи за конгреси и семинари.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.

Посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни също са забранени.

Забраняват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно и училищно образование, и висшите училища.

Ще продължат проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. 

Започват и съвместни проверки от екипи на СДВР, РЗИ-София и БАБХ в търговски обекти за спазване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 33 = 40