Мрежа

Важна информация за пътуващите до Гърция

0 215

Гърция отново затяга пропускателния режим през ГКПП Промахон

От днес на Кулата се извършват задължителни ПСР тестове на всички граждани, влизащи в страната. Не се допускат изключения, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Труд“.

Решението е взето от Националната здравна организация и се дължи на увеличените случаи на Ковид-19. 80% са регистрирани случаи са на граничните пунктове и са на граждани, влизащи в Гърция.

През последното денонощие на територията на страната са регистрирани 27 нови случая на коронавирус, 14 от тях са на туристи.

На остров Тасос са регистрирани 6 случая. Те са на туристи от България и Сърбия. Четирима от тях в момента се намират в карантинен хотел. Те са сръбски граждани. Според твърденията, останалите двама са български граждани. Те са поискали разрешение да се завърнат в родината си и са получили разрешение от съответните органи.

На ГКПП Промахон-Кулата първо се проверяват паспортът и QR кодът. След това пътниците от превозните средства трябва да слязат, за да бъдат тествани. Едва след това могат да продължат пътуването си.

При установяване на положителна проба, туристът се открива по информацията, подадена в QR кодът.

На Маказа и Ексохи се допускат само гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти. Те не подлежат на задължително тестване, пише БЛИЦ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 6 + 1 =