Мрежа

Ужас: Водната стихия подмина 2 метра, десетки блокирани

Село Богдан е под вода, има бедстващи хора

0 322

Хората в село Богдан освен откъснати от света са и под вода. Водната стихия заля населеното място с повече от 2 метра. Хората в над 50 къщи очакват помощ и бедстват, сред тях има журналист и оператор от БНТ.

Подобен воден ад се наблюдава за първи път в Подбалкана, мостът в между Богдан и Московец е отнесен от бурната вода. Малко по-късно е залят и пътят до селото и то остава изцяло откъснато от околния свят.

Свидетели разказват, че хората са търсили спасение кой където види, качвали са се нависоко, чували са се животни и викове за помощ. Към мястото са изпратени спасителни екипи от пожарна, полиция, община, а по последни данни и военни. В единият край на селото водата е достигала дори над 2 метра, като е заляла и оградите на имотите. Всичко е било под вода, дори улиците не са се виждали. Службите все още опитват да помогнат на бедстващите и да овладеят положението.

Надеждите са също така дъждовете да спрат и водата да спадне и да се отече, в такъв случай има и вариант за евакуация през черни пътища и второстепенни мостове.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 4