Мрежа

Ужас! Тежък инсулт покоси невръстно хлапе

Настанено е в болница във Варна

0 323 462

Невръстно дете от Каварна бе покосено от инсулт.

Първоначално то е било прегледано в Спешното отделение на добричката болница, след което е транспортирано до болница във Варна.

Там детето е било прието и му е поставена диагноза „исхемичен инсулт“, съобщават Про Нюз Добрич.
Семейството разкриват, че през деня детето е било заедно с леля си на плаж,.
Отначало то споделило, че се чувства зле, след това температурата му се повишила и започнало да повръща.

Прибирайки се у дома, детето изгубило временно съзнание, а говорът и движенията му „замръзнали“. Тъй като и двете му лели са медицински лица – едната лекар, а другата – медицинска сестра, разбрали веднага какво се случва. Щом видели и пяната, излизаща от устата му, нещата им били повече от ясни.

Д-р Яница Радева, която е консултант в отделението по педиатрия разкрива, че детето е имало клинични белези за инсулт.
Въпреки това скенерът бил разчетен като чист при наличието на всички останали белези за инсулт. Поради тази причина решили да го изпратят към варненската болница, разполагаща с добра техника, което дава максимални шансове на детето.

В лечебното заведение в морската столица била потвърдена диагнозата. Предстои обаче изясняването на причината, довела детето до това състояние.
Близките му разкриват, че е бил направен скенер преди няколко дни, тъй като от година насам се оплаквало от болки в главата.

Още преди време специалистите алармираха, че голяма част от децата, страдащи от наднормено тегло, попадат в плен на заболявания, които до неотдавна се смятаха за присъщи за възрастните хора. Така например затлъстяването е един от рисковите фактори, причиняващи увреждане на кръвоносните съдове. Те пък на свой ред се превръщат в причина за преждевременни инфаркти или инсулти.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 14 = 15