Мрежа

Училища, магазини и предприятия в Ливан са затворени заради протестите

0 215

Магазини, предприятия и училища останаха днес затворени в Ливан, а главни пътища са блокирани от антиправителствените протести, продължили през изминалата нощ, предаде ДПА.

Демонстрациите срещу икономическата политика, започнали вчера, се разразиха заради решението на властите да обложат с такси потребителите на мобилното комуникационно приложение УотсАп (WhatsApp).

В сблъсъци в центъра на столицата Бейрут бяха ранени около 60 полицаи и над 100 демонстранти. Улиците на града са осеяни с обгорели контейнери за смет и дървени отломки, а службите за сигурност и армията охраняват ключови държавни институции. Президентът Мишел Аун свика спешно заседание на кабинета по сигурността, предава БТА.

Протестите накараха министъра на телекомуникациите да обяви по медиите, че отменя таксата. Някои протестиращи в източната част на страната се настаниха на палатки посред улиците в знак, че ще останат да лагеруват там.

Ливан е под натиска на Световната банка и Международния валутен фонд да предприеме мерки за икономии, за да му бъде оказана финансова помощ. Страната има един от най-големите в света държавни дългове, възлизащ на около 150 процента от нейния брутен вътрешен продукт, отбелязва ДПА.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 2