Мрежа

Учените с шокиращо разкритие: Навсякъде по Земята дъждът е токсичен

Идва времето, в което ще си плащаме за прегрешенията спрямо природата

0 1 071

Учените хвърлиха всички в шок с разкритието, което направиха.

Те твърдят, че навсякъде по земята дъждът е токсичен.

Както вече се досещате това означава, че дъждовната вода не е подходяща за пиене именно заради съдържащите се в нея голяма доза токсични химикали, отбелязва БТА като се позовава на информация на учени от университета в Стокхолм.

Според учените не съществува място на Земята, на което дъждовната вода да не е токсична и да е годна за пиене. Това сочат данните, които са използвали за проучването си.
Резултатите от изследването са публикувани в специализираното издание „Енвайрънментал сайънс енд текнолъджи“.

Ръководителят на проучването Йън Казънс, който е и преподавател в университета разкрива, че екипът му е използвал данни, събирани след 2010 г. В резултат на събраните от тях данни стигнали до извода, че дори водата на Тибетското плато и в Антарктида, които са считани за едни от най-чистите места на Земята, не е годна за пиене. Дори и там съдържанието на токсични вещества във водата е 14 пъти по-високо от допустимото.

Веществата, съдържащи се в дъждовната вода са известни като „вечни химикали“ именно заради факта, че се разграждат изключително бавно. Учените алармират, че опаковките са проникнали толкоз дълбоко в околната среда, че вече дишаме и пием пластмаса с въздуха и водата.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 84 = 88