Мрежа

Убит ли е Нуредин Кафелов? Жителите на Якоруда и Белица останаха без дърва за огрев, готвят бунтове

Кражба на близо 4 млн. лв отприщва гражданско неподчинение в региона

0 322

Гладни бунтове срещу колосалните кражби в общините Якоруда и Белица готвят местните хора, научи наш репортер в разговор с жители на двата града. Те с право се питат убит ли е кметът на Якоруда Нуредин Кафелов, за когото се твърди, че е замесен в крупни далавери за близо 4 млн. лв. покрай изграждането на пътя към резервата за танцуващи мечи в Белица. Екоактивисти определят проекта като паметник на корупция и самоуправство.

На съвестта на покойния градоначалник ще лежи и друго престъпление, обричащо местните хора на студ в най-свирепите зимни месеци. Оказва се, че с мълчаливото му съгласие са откраднати дървата за огрев, които са били насечени от местните горски стопанства. Вместо да бъдат раздадени на хората от Якоруда и Белица, те са били препродадени на черно, а шефовете на стопанствата тихомълком са сменени за да не носят отговорност за кражбите.

Освен на студено, гражданите в региона ще газят кал по разбити улици, защото скъпите павета, с които е трябвало да облицоват тротоарите, са се „изпарили“ неусетно, а според запознати, луксозните плочки, платени от общинския бюджет на Якоруда вече се продават по незнайни складове из региона, вместо да красят градските улици.
Източник: crimesbg.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1