Мрежа

Туристите в Созопол изпищяха

Цените са направо плашещи

0 107 857

Изглежда, че сезонът по родното Черноморие тази година не тръгна никак добре.

Сякаш не стига това, че паркинг местата са недостатъчни, а и тази година туристите в Созопол били изненадани от по-високите цени.

Често пъти могат да бъдат чути скандали за паркоместа, освен това „паяк“ постоянно кръстосва улиците на морския курорт.
Туристите се жалват, че цената за паркинг започва от 15 лева. Преобладаващата част от местата са раздадени на хората с постоянна регистрация, а останалите са „Синя зона“, която се плаща. Често пъти обаче системата и апаратите създават допълнителни проблеми.

Запознати припомнят, че през миналата година в разгара на сезона паркингите варирали между 6 и 12 лева за денонощие, а сега цената е скочила почти двойно.
Така например цената на паркинга на пристанището, от което тръгват корабчетата-аткракциони е била шест лева през миналия сезон. Тази година е набъбнала до 15 лева.

Освен това хората се жалват, че не може да се влиза или излиза с колата по всяко време, а напуснеш ли границите, то при връщане се налага да бъде платена нова такса.
Това е и една от причините за липсата на паркинг места, тъй като всеки, който открие такова, паркира колата си и не я мърда до края на престоя.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 8 + 2 =