Мрежа

Тръмп прие да произнесе речта си за състоянието на Съюза на 4 февруари

0 322

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси покани днес президента на САЩ Доналд Тръмп да произнесе речта си за състоянието на Съюза на 4 февруари пред двете парламентарни камари, предаде Ройтерс.

Поканата бе отправена до Тръмп в писмо, чийто текст бе качен в Туитър от говорителя на Пелоси Дрю Хамил. Писмото беше изпратено два дни след като контролираната от демократите Камара на представителите гласува в подкрепа на двете основания за импийчмънт на Тръмп. Затова вероятно речта на Тръмп ще бъде особено войнствена, посочва Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Хоугън Гидли каза, че Тръмп е приел поканата на Пелоси да произнесе речта.

Тръмп ще говори в залата на Камарата на представителите, където именно законодателите подкрепиха в сряда с гласуване обвиненията срещу него за злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса по украинския случай.

Очаква се в контролирания от републиканците Сенат да се проведе процес по обвиненията в импийчмънт, който ще започне в началото на януари. Но отстраняването на президента чрез процедура по импийчмънт изглежда малко вероятно.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 50 − = 41