Мрежа

Тръмп подкрепи Гуайдо, САЩ ще отпуснат 36 милиона долара хуманитарна помощ

0 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на среща на латиноамерикански лидери, които признават венецуелския опозиционер Хуан Гуайдо за законен лидер на Венецуела, че те са част от „историческа коалиция“, която се опитва да свали от власт президента Николас Мадуро, предадоха Ройтерс и БТА.

Опозицията смята преизбирането на Мадуро през 2018 г. за незаконно и призовава ЕС да наложи санкции на представители на правителството на Мадуро, които имат активи в страни от ЕС. Тя призова и латиноамериканските си партньори да окажат по-голям натиск на съюзниците на Мадуро като Куба.

„Фактът, че президентът на САЩ свика толкова много други, за да чуе мнението им, е наистина основополагащо в тази борба Венецуела да се завърне към демокрацията“, каза присъствалият на срещата аржентински външен министър Хорхе Фори.

САЩ ще отпуснат 36 милиона долара помощ за Венецуела в рамките на хуманитарната програма на ООН за тази страна, каза администраторът на Американската агенция за международно развитие Марк Грийн.

ООН обяви, че има нужда от 223 милиона долара за помощ за 2,6 милиона венецуелци тази година, но до момента е получила само част от тази сума.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 4 + 5 =