Мрежа

Трима областни управители запазиха поста си

17 от новите вече са били на този пост

0 1 285

Първата работа, която свърши служебния кабинет на проведеното днес заседание бе да смени областните управители.

Новината за освобождаването на досегашните областни управители бе съобщена първо от Крум Зарков след края на заседанието. Оказа се обаче, че информацията е грешна, тъй като според неговите думи, са били освободени всички 28 области управители.

По-късно стана ясно, че трима от тях са запазили постовете си. Това са областните управители на Русе, Търговище и Кърджали.
Според приетото ни Министерски съвет решение, са назначени 25-има нови областни управители, отбелязват от пресслужбата на кабинета „Гълъб Донев“.

От там уточняват още, че 17 от новоназначените областни управители, вече са били на тази длъжност и в предишен период.

Междувременно стана ясно, че вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев е натоварен със задачата да отговаря за предсрочните избори, които ще се проведат на 2 октомври

Веднага след заседанието на служебното правителство бе проведено и такова на извънредния кризисен щаб за доставките на газ, който бе сформиран вчера от служебния кабинет.
Служебният министър-председател Гълъб Донев посочи, че очаква реални действия и конкретни резултати от създадения кризисен щаб в енергетиката.

В заключение той посочи, че предстои да бъде изготвен план за финансовата стабилизация на Булгаргаз, за да може газовите доставки да бъдат обезпечени.
Източник: standartnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 67 = 74