Мрежа

Три сигнала за нарушения на избирателния кодекс в Пловдив

0 1

От началото на изборния ден в Общинската избирателна комисия /ОИК/ – Пловдив са постъпили официално три сигнала, каза на пресконференция председателят на ОИК Дарина Тодорова. Двата са еднотипни и са за надраскани с мастило пръсти на членове на СИК, с които, според подаващите сигнала, се бележат бюлетините, а другият сигнал е за „масово недаване на третия вид бюлетина“, предаде БТА.

Комисия от ОИК, състояща се от трима души, представители на различни партии и коалиции, са проверили всеки един от сигналите на място, обясни Тодорова. Проверката не е констатирала „надраскани пръсти“ и няма белязани бюлетини. Не отговаря на истината и сигнала за недаване на всички бюлетини, твърди Дарина Тодорава. Тя уточни, че комисиите са инструктирани да уведомят избирателя за правото му на избор и пред него се откъсват трите бюлетини.

Тодорова каза още, че е отстранен проблемът в Старческия дом „Св. Василий“ в Пловдив, където част от домуващите не са може ли да гласуват в дома, тъй като и постоянният им и настоящ адрес са в Пловдив. Чрез общината обаче е бил осигурен транспорт, който е извозил хората до съответните секции, каза още Тодорова.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 87 − 85 =