Мрежа

Треньорската школа в шок от забраната за вратари извън ЕС

0 0

Не са предлагали правилото, което БФС прие

“Останах изключително изненадан. Никога не сме предлагали подобно нещо.” Така коментира членът на треньорската комисия и лектор в треньорската школа Михаил Мадански информацията от БФС, че изпълнителният комитет е приел “предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на сезон 2020/2021”

“Разговарях с другите колеги от треньорската школа и най-вече с г-н Юри Николов. Не сме обсъждали, не ни е поставян въпрос, не сме правили никакви изследвания, не сме участвали в подобно обсъждане с подобни предложения. Лъчезар Димитров е спортно-технически директор на БФС и директор на треньорската школа. Това са позиции, които в много футболни федерации се съвместяват. Може той в лично качество да е направил някакво предложение, но понеже е в чужбина, не може да разговаряме с него. От други източници разбрахме, че той също е останал крайно изненадан и не знае откъде е дошло предложението”, заяви пред “Дарик” Михаил Мадански.

Мениджърът Николай Жейнов пък даде “добрия пример” от Унгария – с поощрения вместо с рестрикции: “Ако 7 унгарски футболисти играят общо 20 790 мин през сезона, всеки клуб получава бонус от 180 000 евро. Това означава, че във всеки от 33-те кръга на местната Първа лига трябва 7 унгарски футболисти да играят по цял мач за даден отбор. Ако пък футболисти, родени след 1.01.1999 г. получават игрово време, което надвишава 2970 мин на сезон, клубът получава още 180 000 евро. За състезатели с рождена дата след 1.01.2000 г. тази сума се удвоява – 360 000.” (24часа)

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 20 = 28