Мрежа

Трейс – близки до ГЕРБ, отново се „облажиха“

Любими строителни фирми до ГЕРБ „съвсем случайно“ са се наредили да получат милиони по Плана за възстановяване и устойчивост

0 1 071

Излезе скандална информация за известни фирми, които са приближени до ГЕРБ и до бившия премиер Бойко Борисов, които ще получат десетки, а дори и стотици милиони левове от Плана за възстановяване и устойчивост.

Любимите строителна фирма на Борисов – Джи Пи Груп и Трейс Груп Холд ще бъдат подпомогнати с над 123 милиона лева, като средствата са европейски, като ще изпълняват проект на ОП Метрополитен ЕАД. Средствата ще им бъдат изплатени за изграждане на участък от метролиния в София.

Джи Пи Груп са известни със скандала от 2018-та година, когато се замесиха в грандиозни схеми за злоупотреби с европейски средства. Фирмата е свързана чрез консултантски договори и с небезизвестния Валентин Златев.

Трейс също влезе в полезрението на медиите и на прокуратурата, като причина беше жестоката катастрофа на автобуса край Своге. Тогава нашумя и терминът „ремонт на ремонта“, а също 2-те фирми останаха в медиите, като любимите строителни такива на ГЕРБ, поне в София.

Скандалното в случая е, че първите одобрени търговски дружества са т.нар. „Фирми на задкулисието“. Те са добре известни с високопоставени политически фигури, като Бойко Борисов и други.

Източник: narod.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 76 − = 75