Мрежа

Тежка верижна катастрофа в София, има ранени

В нея участват поне 2 камиона и 10 автомобила

0 643

Сутринта малко преди 9:00 часа е възникнало тежко ПТП на Околовръстния път на София в участъка между Симеоновско шосе и бул. Черни връх. Инцидентът бе потвърден от МВР София, като от там уточниха, че са въведени ограничения в района на катастрофата, както и обходни маршрути.

Ранени са 3-ма човека, които са откарани в здравни заведения за преглед и лечение. Наложило се е столичната пожарна да се включи в спасителната акция, за да разреже ламарините и да извадят затиснатите хора.

Движението е осъществявано само в едното платно, което е довело до огромни задръствания не само около мястото на инцидента, а и в други пътни възли в близост до инцидента.

Изнервени шофьори допълнително създадоха рискови ситуации, като се опитаха да преминат по-бързо през огромните тапи. За щастие не се стигна до други инциденти.

Полицията разследва тежкия инцидент, като докато текат огледите движението се ограничава в района от пътен възел Бояна до бул. Симеоновско шосе.

При друг инцидент от последните часове дете на 6 години е било ранено, след като на АМ Тракия в района на Пловдив са сблъскали два автомобила БМВ и Мерцедес. Най-вероятната причина за катастрофата е неспазване на дистанция от водача на БМВ-то.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 78 = 88