Мрежа

Търговците в Одрин изплакаха

Нашенските шопинг туристи се оказаха по-важни от техните гастарбайтери

0 81 428

Търговците в Одрин се видяха в чудо и изплакаха, че без нашенските шопинг туристи, работата им е спукана.

Прави впечатление, че напоследък на тамошното тържище няма толкова голям наплив на нашенци. Причината за това до голяма степен са завръщащите се в родината си гастарбайтери, които предизвикват сериозни задръствания по границите.

Поради тази причина пък нашенците са готови да се разминат с пазара си в Одрин, вместо да киснат с часове на опашки по границите. Освен това напоследък цените там далеч не са толкова на далавера, колкото бяха в началото, споделят разочаровани нашенци.

Напоследък цените в Турция са доста завишени и на много от стоките почти се изравняват с тези в търговската ни мрежа. Освен всичко друго никак не е приятно в жегата човек да виси с часове в автомобила си, докато се свари.

Търговците в Одрин обаче проплакаха за шопинг туристите от бедна България, признавайки, че те са им много по-важни, отколкото техните гастарбайтери, които се прибират от западноевропейските страни за летния си отпуск.

Те споделят, че от около десетина дни търговията им е в застой. Ако българите не се върнат отново на тържищата, ситуацията им със сигурност ще се утежни още повече.
За това свидетелства и един от местните търговци Зия Йълдъръм пред агенция ANKA.
Източник: standartnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 3