Мрежа

Свидетелят по „Суджукгейт” Антон Проданов – арестуван за данъчни престъпления в Албена (Обновена)

0 215

„В град Добрич, заедно с градовете Варна и София, се провеждат действия по разследването на досъдебно производство под надзора на Специлиазираната прокурута, с участтието на ДАНС, Областната дирекция на МВР-Добрич, НАП и др.

То е образувано в началото на годината за организирана престъпна група,осъществяваща данъчни престъпления. Към момента се работи с 4 лица.

Днес или утре те най-вероятно ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми – единият като ръководител на организирана престъпна група, а останалите като извършители на данъчни престъпления – зави в Добрич зам.-главният прокурор и ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Обвинението за ръководител на организирана престъпна група ще е за Антон Проданов, бизнесмен, основен свидетел в делото срещу депутата от ГЕРБ от Добрич за изнуднаве, известно като „Суджук гейт”. Според Гешев, няма връзка между двата случая, работи се по различни досъдебни производства. Според осведомени, Проданов е бил арестуван в хотел „Добротица” в курорта „Албена”, а цял ден в личното му жилише в кв. „Добротица” е имало обиски. Общо 12 са били адрестите.

Първоначалната щета се оценява на около 300 000 лв., основно избягването на установяването и плащането на ДДС – добави Гешев. „Лицето, което води ръководител на групата /бел. авт.- Проданов/, е по някакъв начин емблематично за град Добрич.

Осъждан е за данъчни престъпления и явно продължава да ги върши” – уточни зам.-главният прокурор. Според него, ситуацията в град Добрич не е добра, водят се противоборства межзу бизнес- и криминални групировки , като в някаква степен прокуратурата съшо носи вина за това, че досега не са били достатъчно проверявявани.

„В немалка степен тази ситация се дължи и на организацията на Окръжната прокуратура. Проведох разговори с местните ортани и те ще решават нещата” – добави Гешев. Проданов имал сериозен бизнес и в София, управлявал търговски дружества, включително и заведения, парадирал с политически връзки.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.